top of page
Kansi_etu.jpg

ILMESTYY SYKSYLLÄ 2023

Menneisyyden arvet

Mukaansatempaava jännitysromaani kauan sitten kadonneen teinitytön löytymisestä. Lukijoita ihastuttava rikosylikonstaapeli Laatikainen joutuu tutkinnan vetovastuuseen, kun esimies Petäjämäki odottaa oman kohtalonsa ratkeamista.

 

Purkutuomion saaneen koulun kaukolämpöverkon huoltotunnelista löytyy muumioitunut ruumis. Vainajan henkilöllisyyden selvittäminen vie löydöstä hämmentyneet uusikaupunkilaispoliisit aina vuoteen 1985 ja tuolloin kadonneen teinitytön mysteeriin.

Tytön silloinen ystäväpiiri joutuu uudelleen rikostutkijoiden kiinnostuksen kohteeksi, ja vanhat tutkintapöytäkirjat ovat jälleen ajankohtaisia. Yltääkö eläkkeelle jääneiden virkamiesten muisti vuosikymmenien taakse?

Henkirikostutkinnan johdossa oleva rikosylikonstaapeli Laatikainen opettelee sietämään uutta kollegaa, joka näkee miehessä muutakin kuin työkaverin.

Hyllytetty rikoskomisario Petäjämäki puolestaan kipuilee omien asenteidensa kanssa, kun tytär tuo uuden ihastuksensa näytille, mutta aluesyyttäjän puhelinsoitto antaa uutta ajateltavaa.

PETÄJÄMÄKI -SARJAN MUUT OSAT:

Rikoskomisario Petri Petäjämäki ja hänen kollegansa tutkivat rikoksia Varsinais-Suomessa, Uudessakaupungissa. Sarjassa on aiemmin ilmestynyt yhdeksän jännitysromaania.

Kaikkia romaanejani voi tilata nettikirjakaupoista ja hyvin varustetuista kivijalkakirjakaupoista. Lisäksi signeerattuja teoksia voi tilata suoraan tämän sivuston yhteystietolomakkeella.

Musta Joulu (Julkaisuvuosi 2008)

ISBN 9789522021045​

Uusikaupunkilainen lumeton ja vesisateinen jouluaatto saa entistä synkempiä piirteitä, kun kerrostaloasunnosta löytyy surmattuna nuori nainen. Yhteinen joulu kuusivuotiaan tyttären kanssa on rikoskomisario Petäjämäelle enää kaukainen muisto, kun surman tutkinta käynnistyy täydellä teholla.

Hämmennystä tutkijoille aiheuttaa epäiltyjen puuttuminen ja rituaalimurhan mahdollisuus. Surmaaja iskee kaupungissa toisen kerran ja rikoskomisario huomaa jahtaavansa kollegoineen uransa ensimmäistä seksuaalimurhaajaa. Kuinka monta uhria tarvitaan ennen kuin painajainen loppuu? Petäjämäellä on pelissä lopulta myös läheiseksi tulleita ihmisiä. Onko musta joulu myös loputon?

Hiljaisuuteen haudattu (Julkaisuvuosi 2010)

ISBN 9789522021397

Surmattu vanhus löytyy äitienpäivänä kaupungin ranta-alueella olevasta kivilouhoksesta ja surmapaikan läheltä löytyy myös hylätty vene. Uusikaupunkilainen rikoskomisario Petri Petäjämäki joutuu kollegoineen visaisen tutkinnan eteen.

Liittyykö kadonnut veneilijä vanhuksen surmaan, vai onko kaikki vain onnetonta yhteensattumaa?

Arvottomat (Julkaisuvuosi 2010)

ISBN 9789522022097

Kultasepän ryöstömurha ja perhepiiriin kiirivä suru-uutinen vievät rikoskomisario Petäjämäen arvokysymysten äärelle. Samaan aikaan uusikaupunkilaisen nuoren itsemurha paljastuu murhaksi.

Poliisit joutuvat tapauksen kautta paneutumaan myös yhteiskunnan nurjimpaan puoleen lastensuojeluviranomaisten kautta.

Petäjämäki ajautuu myös siviilielämässään vaikean, kauaskantoisen valinnan eteen.

Tapettu illuusio (Julkaisuvuosi 2011)

ISBN 9789522023568

Kesähelle piinaa rikoskomisario Petri Petäjämäkeä. Ravintolayrittäjä Tugrul Ereneriä piinaa kiusaaja. Samaan aikaan paikallislehden toimittaja Carita Appelgren haluaa lopettaa avioliiton ulkopuolisen suhteen esimieheensä..

Asunnonvaihtoa kaavaileva ja uutta vakavaa parisuhdetta aloitteleva Petäjämäki kollegoineen joutuu keskelle järkyttäviä tapahtumia, jotka näyttävät vuoroin erillisiltä ja vuoroin toisiinsa linkittyviltä rikoksilta.

Mikä yhteys tähän kaikkeen on Sachsenhausenin keskitysleirin vuoden 1943 tapahtumilla?

Kylmä käsi (Julkaisuvuosi 2012)

ISBN 9789522023568

Valokuvausharrastaja tekee karmaisevan löydön. Jäällä on irtonainen käsi. Rikoskomisario Petri Petäjämäki yhdessä kollegoineen huomaa varsin pian, että käden omistajan etsiminen osoittautuu visaiseksi pulmaksi. Onko jossain elossa kätensä menettänyt elävä henkilö, vai makaako talvisessa Uudessakaupungissa ruumis jossain lumivaipan alla?

Yksinäisen käden mysteerin selvittely kokee Petäjämäen kohdalla merkittävän ja järkyttävän hidasteen, kun yllättävä puhelinsoitto kotoa muuttaa äkisti asioiden tärkeysjärjestystä.

Sidotut kohtalot  (Julkaisuvuosi 2013)

ISBN 9789522024473

Lenkkeilijä joutuu seksuaalirikollisen uhriksi. Juuri parisuhteensa päättänyt nuori nainen katoaa muutamaa päivää myöhemmin.

 

Häirikön maineessa oleva kaupunginvaltuutettu penää kuukausia aiemmin tekemänsä tutkintapyynnön tilaa.

 

Kaatopaikalta löytyy ruumis. Palapeli alkaa valmistua. Mutta minkälainen kuva siinä loppujen lopuksi on?

Kuoleman pisarat  (Julkaisuvuosi 2016)

ISBN 9789522027559

Kahden nuoren päihdekokeilu johtaa kahteen kuolemaan. Rikosylikonstaapeli Laatikaisen selvittäessä tapausta tutkinta vie hänet lastensuojelulaitos Rauhansalmeen.

 

Laitoksen asukas Vilma Rosengren vaikuttaa jo päässeen synkän lapsuutensa yli, mutta yllättäen jokin laukaisee hänessä viiltävän ahdistuksen ja hän katoaa. Laatikainen ja rikoskomisario Petäjämäki pelkäävät saavansa uuden rikoksen eteensä.Rikoskomisariota tutkinta koskettaa erityisesti. Tytär Sonja oli kahden lakkaan kuolleen pojan luokkatoveri. Lisäksi hän on Vilma Rosengrenin hyvä ystävä.

 

Kun rikosvyyhti alkaa selvitä vyörymällä, Petäjämäki huomaa tyttärensä olevan hengenvaarassa.

nettisivun300x440.jpg

Synnin palkka  (Julkaisuvuosi 2017)

ISBN 9789522028402

Uudessakaupungissa vaikuttavan Bethaniel-seurakunnan aktiivijäsen tekee hätäisen katoamisilmoituksen vaimostaan.

 

Rikosylikonstaapeli Laatikainen kollegoineen suhtautuu asiaan yliolkaisesti, mutta kun metsätieltä löytyvä vainaja on kadonneeksi ilmoitettu Eveliina Korjus, alkaa rikostutkinta, joka vie poliisit valheiden ja intohimojen maailmaan.

 

Miksi nainen löytyi surmattuna paikasta, missä hänen ei koskaan oletettu olevankaan? Entä kuka toimitti raskauttavat valokuvat poliisille?

 

Tutkinnan edetessä Laatikainen huomaa ajautuneensa sivupolulle, jonka seuraaminen voi vaarantaa koko hänen työuransa.

 

Mutta tarvitseeko kaikkea kertoa esimiehelle?   

VK_Kansi.jpg

Viimeinen kuvaus  (Julkaisuvuosi 2022)

ISBN 9789523563247

Intohimoinen harrastajavalokuvaaja kutsuu tutun mallin aistikkaisiin kuvauksiin perjantai-illaksi kaupungin omistamalle Tyvisaran rantasaunalle. Perusotosten jälkeen esitetty pyyntö tuo iltaan uuden säväyksen ja karkottaa lasten huoltajuuskiistan hetkeksi mielestä. Aamulla tunnelma on jo huomattavasti jäähtynyt – kuolema on vienyt värit ja hengen.

 

Rikoskomisario Petäjämäki kollegoineen tutustuu TFCD-kuvausten maailmaan selvittäessään surmaa, jonka ratkaisu tuntuu kietoutuvan joko kuvaajan tai kuvattavien elämään. Uusi rikos saa resurssien puutteesta kärsivän Petäjämäen ja rikosylikonstaapeli Laatikaisen entistä kiireisimmiksi, mutta Laatikaiselle jää aikaa myös sen punnitsemiseen, voiko yli viisi vuotta vanha suola yhä edelleen janottaa.

Petäjämäki -sarjan romaaneja voi tilata niin verkkokirjakaupoista, kustantajaltani Myllylahti Oy:stä tai tämän sivun yhteydenottolomakkeella suoraan kirjailijalta, jolloin myös omistuskirjoitus on kätevimmin mahdollista.

bottom of page